PRIDE MONTH ALERT : FLAT 20% OFF On Our Best-Selling Courses Use -  PRIDE20

- Salesforce Blogs -

Top 60 Salesforce Lightning Interview Questions and Answers



Introduction

There is no doubt how Salesforce has been changing not only the way businesses operate but also how they serve their customers especially with products like Salesforce Lightning. It is a component-based framework for development from SFDC aimed at simplification of processes for business users. Due to its out of box component many top companies like Adidas, Cisco, Accenture among others are using Salesforce Lightning to alleviate their development as well as application performance.

Well, if you are a Salesforce Developer with hands-on experience in the Lightning platform you know job opportunities for certified Salesforce Lightning professionals is plenty, statistically speaking over 5000+ jobs. 

So to help you out we have prepared Salesforce Lightning interview questions. We know, every interview is different and requires company-specific preparation in addition to the basic know-how of the interview questions. But, the lightning salesforce interview questions we have designed are especially after considering these factors. Let’s dive in!

Salesforce Lightning Interview Questions

Salesforce Lightning Interview Questions & Answers

Q1). What is Lightning?

Ans:- Lightning refers to a set of tools and technologies which are behind a prominent upgrade to the Salesforce platform.

Salesforce Lightning Technologies

It has the following components:

  • Experience: It refers to a group of modern user interfaces which are optimized for speed. This involves Lightning Experience, Salesforce1 Mobile App, and other template-based communities.
  • Lightning Component Framework: It is a JavaScript framework and a group of standard components that let you build reusable components for customization of Lightning Experience, Salesforce1 Mobile app, and template-based communities.
  • Visual Building Tools: It refers to the drag-and-drop technologies for quick and simple app building and customization. Lightning App Builder is used for customization of Lightning Experience and Salesforce1 Mobile app. Community builders are used for customization of template-based communities.
  • Lightning Exchange: This refers to a section of AppExchange where nearly more than 70 partner components are found for jump-starting the development.
  • Lightning Design System: It refers to the style guides and best practices of modern enterprise UX for building pixel-perfect apps which match the look and appeal of the Lightning Experience and Salesforce1 Mobile app.

Salesforce Training For Administrators & Developers

  • No cost for a Demo Class
  • Industry Expert as your Trainer
  • Available as per your schedule
  • Customer Support Available

Q2). How can Lightning Components be used with the Salesforce1 Mobile App?

Ans:-Lightning components can be used with the Salesforce1 Mobile App by creating a custom Lightning tab which points to our component and includes that tab in our Salesforce1 Mobile navigation.

Q3). Can a Lightning Component which shows up in both the Mobile and the Desktop User Interfaces be made?

Ans:-Lightning Components can be directly used in Lightning Experience, the Salesforce1 Mobile app, template-based communities, and other standalone apps. Additionally, it also includes Lightning components in a Visualforce page, which allows us to use them in Salesforce Classic, Visualforce-based communities and Console.

Q4). Do you think Lightning is an Mvc Framework?

Ans:-Lightning is a component-based framework.

Q5). Which parts of the Lightning Components are server-side and which are on client-side?

Ans:-Lightning components make use of JavaScript on the client-side and Apex on the server-side.

Q6). What is the type of different events in the Salesforce Lightning Component?

Ans:-Application Event: The event has a scope that is throughout the lightning App, and any component which has registered for this event gets a notification.

Read: What Are The Validation Rules? How To Create Salesforce Validation Rules?

System Event: These are the events that are fired by the Salesforce system during the lifecycle of the app.

Component Event: The scope of this falls within the parent component of this event. All the components declared by the parent will also get notified of this event.

Q7). What is the difference between the component event and the application event?

Ans:-Component Events: these are used when the parent and child need to communicate. They make use of bubbling and capture, just like it is used in DOM events. A change in a child component will be communicated to the parent component through the component event.

Application Events: these are basically used for communicating any kind of change in the component to a larger audience. Any component which has been registered for this event will get notified.

Q8). When should component events and application events be used?

Ans:-It is always a good idea to use a component event over an application event. Component events can be handled only by the components which are above them in the hierarchy of containment. Thus, the usage is limited to the components which need to know them.

Application events are best used when something is handled at the application level, like navigating to a particular record. Application events permit any communication between the components which are in separate parts of the application and have no direct containment relationship.

Q9). Which interface is often used for implementation so that a lightning component can be used for quick action?

Ans:-Implementation can be done following the “force: lightning-quick action” so that the component can be used for quick action.

Q10). Which interface is often used for implementation so that a lightning component can be used as a Tab?

Ans:-The lightning component can be used as a Tab by following “force: apps stable.”

Q11). How can a Lightning component be used in a Visualforce page?

Ans:-A Lightning Component can be embedded in any kind of webpage by a highly powerful and flexible feature called the Lightning out. In Visualforce, some level of complexity comes down. Lightning Component can be used in the Visualforce page in three steps:

  • Add the Lightning Components for Visualforce JavaScript library for the targeted page of Visualforce using the tag.
  • Next, a Lightning app has to be created and referred to in component dependencies.
  • Finally, a JavaScript Function needs to be written which will ultimately create the component on the page by making use of $Lightning.createComponent() 

Q12). Name a few different Lightning Component bundles?

Ans:-

Different Lightning Component Bundles in Salesforce

Q13). How can FLS be ensured while working on the Lightning Component?

Ans:-FLS and CRUD have to be manually enforced in the Apex Controller, or it can be done using the Lightning Data service wherever possible as it handles both the FLS and CRUD. Both of them are not enforced automatically in case any object is referenced in the Apex Controller.

Read: What Is Trigger In Salesforce?

Q14). How can Lightning Components be used in the Salesforce1 Mobile App?

Ans:-A lightning tab has to be made, which is aimed at the lightning component which has been created. The tab then has to be included in the salesforce1 Mobile Navigation select list and the newly created tab for it.

Q15). Is it possible to make a Lightning Component that shows up in the mobile and the desktop user interfaces?

Ans:-Lightning Component refers to a lightning experience that is ready by default and also has compatibility in Salesforce1 App. The layout is responsive and thus adjusts as per the resolution of the screen size. Hence, it cannot be used on a desktop and without any separate code.

Q16). What is the limit on the number of components which can be included in one Application?

Ans:-The number of components which can be defined in an application in Salesforce has no upper limit.

Q17). What do you mean by Aura?

Ans:-Aura is basically a User Interface framework that is used in the development of dynamic web apps for both mobile and desktop devices. Aura gives scalable long-lived lifecycle support to the building of apps which are engineered for growth. Aura backs the partitioned multi-tier component development which bridges the client and the server. JavaScript is used on the client-side while Java is used on the server-side.

Q18). Do you think a namespace is used for the development of Lightning Components?

Ans:-A namespace is not essential for the development of a lightning component.

Q19). What is the underlying difference between Visualforce Component and the Lightning Component?

Ans:-The Visualforce page is created by keeping it at the center of the application, and most of its calculation is taken up at the server-side. The lightning component, on the other hand, is created by making use of the component-based framework, and most of the calculations are performed at the side of the client. It gives a more dynamic and rich customer experience. The lightning component is built using the mobile-first approach.

Q20). Are there any CSS styles provided by the Salesforce.com which support the Lightning components?

Ans:-Salesforce has given the lightning design system as the default CSS which can be used with the Lightning component.

Q21). Do you think Lightning Components are only directed towards mobile apps?

Ans:-Lightning Components are designed with a mobile-first approach, but the responsive design allows it to give the same experience even over the desktop without the need for writing any separate lines of code.

Q22). Mention any advantages of lightning?

Ans:-Lightning has many advantages like an extraordinary component set which lets fast creation of new apps, and easy decoupling between the components can be enabled by the event-driven architecture. Also, it is endowed with device awareness, cross-browser compatibility, and an optimized framework for performance.

Q23). Is it possible to integrate Lightning components with another framework like Angular?

Ans:-Yes, Lightning components can be integrated with any third-party framework like Angular.

Q24). Where can the lightning component be displayed?

Ans:-The lightning component can be displayed in the following places:

Lightning Component be Displayed in Salesforce

Q25). How can components be deployed to the production org?

Ans:-Lightning components can be deployed to the production by change sets, force.com, IDE, and Managed Package.

Q26). What is the meaning of Lightning Experience?

Ans:-Lightning Experience refers to the new User Interface, which is developed by the Salesforce team and is built on a component-based framework and architecture driven by events that provide a highly dynamic and responsive experience to the user. This framework is designed to give optimum performance by the Client side and the stateless Server architecture.

Q27). What is the use of implements in the lightning component?

Ans:-Implements are basically used for referring to various interfaces of the platform which enable a component for use in different contexts or granting access to extra context data. A component can often implement multiple interfaces.

Q28). How can we subscribe to an event in the Lightning component?

Ans:-For subscribing to any event in the Lightning component, tags have to be included in the containment hierarchy. Subscription of this event is dependent on the type of event, i.e. component event or application event.

Salesforce Training For Administrators & Developers

  • Personalized Free Consultation
  • Access to Our Learning Management System
  • Access to Our Course Curriculum
  • Be a Part of Our Free Demo Class

Q29). How can we communicate between two different components?

Ans:-In a Lightning Component Framework, the communication between two components can be accomplished in the following ways:

  • Attributes which pass data down the component hierarchy
  • Lightning Events which pass data up and around the hierarchy of the components 

Q30). What is aura: attribute?

Ans:-They are like member variables in apex classes, are typed fields and instances of a component. All attributes have been assigned a name and a type that can be marked required by specifying ‘required=true’ and also has a default value. It has a naming rule.

  • It should begin with a letter and an underscore.
  • Mostly they contain only alphanumeric or underscore characters.

Ans:-That’s it. That’s our list of Salesforce Lightning interview questions. But we don’t know your curisourty hasn’t ended here and you want to know more about the Salesforce career path. So why wait? Read On.

Q31). Salesforce Lightning Interview Question & Answer: What are the tools used in lightning?

Ans:-There are five major tools that are used by lightning, they include Lightning Component Framework, Lightning App Builder, Lightning Connect, Lightning Process Builder, and the last one, Lightning Schema, Builder. 

Q32). Lightning Interview Q&A: What is the difference between Visualforce Components and Lightning Components?

Ans:- Visualforce components are page-centric where most of the work is done on the server. While lightning is created client-side centric that makes them more dynamic. 

Q33). Lightning Web Components Interview Questions: What is an aura definition bundle?

Ans:- It is a folder having definition files. This is different from most other metadata components, and instead of a single file, it is a collection of files. Each file contains a resource in a bundle, like a markup, code files, documentation, events, and interfaces. 

Q34). Salesforce Interview Questions: How can we display loading spinners in a lightning component?

Ans:- Spinners are CSS loading indicators, you should display them while retrieving data or doing slow computations. Lightning spinner presents an animated spinner image to indicate that a request is loading. This may be used when retrieving data or doing any lengthy task. 

Q35). Salesforce Lightning Interview Questions: What are value providers in Salesforce Lightning?

Ans:- Value providers encapsulate related values in one and are used to access. There are two value providers in Salesforce lightning- v(View) and c(Controller). 

v helps to access component attribute values in markup. 

C helps to link with event handlers and action for the component. 

Q36). Salesforce Lightning Interview Q&A: What is Visualforce? 

Ans:- Visualforce is a framework that allows developers to create complex, creative user interfaces that run natively on the Lightning platform. 

Q37). Salesforce Lightning Interview Questions: What exactly is FlexiPage in the context of Salesforce Lightning? 

Ans:- FlexiPage represents the metadata associated with a lightning page that depicts an adaptive screen made up of areas including lightning components. The Flexi page is saved as an XML file and deployed through a metadata API and deployment tool

Q38). Salesforce Developer Interview Questions and Answers: What does the “this” keyword signify?

Ans:- The “this” keyword is generally found in Aura and LWC and their uses are very similar. In the LWC, the keyword is used to access any component property or method. 

Q39). Salesforce Answers: How can we configure event propagation?

Ans:- When you create an event, represent event propagation behaviour through two properties on the event, composed, and bubbles. A Boolean value indicates if the event bubbles up through the DOM or not. A Boolean value shows if the event can pass through the shadow boundary. 

Q40). Salesforce Community Interview Questions: How can we debug our components?

Ans:- There are different ways to approach component debugging, the fastest way is to just provide console logging statements to log variables through the code execution. Another step is to enable Lightning Debug Mode to remove minification and provide better error messages.  

Q41). Salesforce Developer Interview Questions and Answers: Which interface is used if you want a component to be used as a tab?

Ans:- To use a component as a tab, the following interface is used- force:appHostable. 

Q42). Salesforce Lightning Interview Question & Answer: How to find data changes using data handlers?

Ans:- You can easily configure a component for invoking a change handler when the value of attributes in one of the components changes. 

Q43). Lightning Interview Questions: What is Lightning Out?

Ans:- This is a strong and flexible feature, allowing you to embed the Lightning web elements on any web page. When you are using this, you do not have to deal with authentication or configure a connected app. 

Q44). Salesforce Lightning Interview Questions: What are the attributes? What are the parameters required?

Ans:- Attributes are the variables that are used to store values. They are generally defined by name, description, type, etc. With attributes, there are two parameters required- name and type. 

Q45). Salesforce Lightning Interview Q&A: What are the options for the lightning record page assignment?

Ans:- It can be assigned in different ways:

  • Org default
  • App Default 
  • App Record Type Profile 

Q46). Salesforce Lightning Question & AnswerWhat are the propagation phases of Component Events?

Ans:- There are two phases for component event propagation after the event fires- capture phase and bubble phase. 

Q47). Salesforce Lightning Interview Question & Answer: What are the benefits of the Lightning Web Component Method?

Ans:- It is an innovative and lightweight stack designed to align with the newer standards. 

It makes working with components faster. 

LWC has proven better component performance as well. 

Q48). Salesforce Answers: What Salesforce limitations are there for the allowed maximum number of components per app?

Ans:-  There is no limit regarding how many components are allowed in an app. 

Q49). Lightning Web Components Interview Questions: What are the types of record pages in Salesforce Lightning?

Ans:-  There are three record page types in Lightning: 1. Home Page 2. Record Page 3. App Page. 

Q50). Salesforce Lightning Interview Questions: What is Lightning Data Services?

Ans:-  LDS is used for caching purposes. It allows uploading, adding, modifying or deleting a component’s records using Apex code from the server-side. 

Q51. How can we use Lightning components with Salesforce1 Mobile App?

Ans:- Lightning Components can be used with the Salesforce1 mobile app by creating a traditional Lightning tab that refers to the component. That tab can be added to the Salesforce1 mobile navigation. This is an important answer to these kinds of salesforce lightning interview questions and answers.

Q52. What are the different types of Lightning Record pages, and how are they built?

Ans:- Record page, App page, and Homepage are the different types of Lightning record pages and they can be built using Lightning App Builder.This is an important answer to these kinds of salesforce lightning interview questions and answers.

Q53. What is Lightning Out?

Ans:- Lightning out is used if a component has to be used on the external site. The advantage is that Lightning components can be utilized in a visual force page. It acts as a bridge to surface Lightning components in any remote web container This is an important answer to these kinds of lightning  interview questions and answers.

Q54. How can we utilize a Lightning component in the VisualForce Page?

Ans:- Using Lightning Out can help embed the Lightning component on the VisualForce page. It can be achieved in three steps:

  1. The Lightning components for the javascript library of visual force must be first inserted into the intended visual force page through the tag.
  2. A Lightning app that is used for the component dependencies is then generated and pointed.
  3. Finally, a javascript function needs to be written that creates the component over the page through $Lightning.createComponent().

Q55. What are attributes, and what are the required parameters in the attribute definition?

Ans:- Attributes are variables that are used for storing values. The Default, Type, Name, Access, and Description must be defined in the attribute definition. Name and Type are the only required parameters in the attribute definition.This is an important answer to these kinds of salesforce aura interview questions and answers.

Q56. What is the difference between a component event and an application event?

Ans:- Component event is used for interaction between the parent and child. The change in the child component can be communicated to the parent component through the component event.

Application events are used to send modifications in the component to a wide audience. The components that have registered for this event will get an alert. This is an important answer to these kinds of salesforce lightning  interview questions and answers.

Q57. Explain Namespace in the Salesforce Lightning components?

Ans:- The Namespace is used to group components together and can be created through an organization. The Lightning components are a part of a namespace. C is the default namespace.

If the namespace is created for an organization, then that namespace can be used for the Lightning components.This is an important answer to these kinds of salesforce lightning  interview questions and answers.

Q58. Where can the Lightning components be used?

Ans:- Lightning components can be used in the following places:

  1. Dragging and dropping them in the community builder and Lightning App Builder
  2. Adding it to the Lightning pages
  3. Starting it as a quick action
  4. Creating stand-alone applications

This is an important answer to these kinds of lightning scenario-based interview questions and answers.

Q59. Differentiate between component events and application events in the context of Salesforce Lightning.

Ans:- Component events act as a means of communication between a parent and a child. A change in the child component can be communicated to the parent component using Component Events.

Application Events communicate changes in the component to a much bigger audience. All the components that have registered for the event get notified about the change. This is an important answer to these kinds of salesforce lightning scenario-based interview questions and answers.

Q60. Differentiate between Salesforce Classic and Salesforce Lightning.

  • Salesforce Lightning provides an enhanced user interface.
  • You need to hire a Salesforce Developer to operate Salesforce Classic, while Salesforce Lightning is much easier to work with.
  • With Lightning, you don’t need Visualforce for every task. 
  • Salesforce Lightning has more advanced security features than Salesforce Classic.
  • Lightning provides Einstein (Wave) Analytics Reporting to its users. A feature that is missing from Classic.

 

Conclusion

Salesforce Lightning is basically designed to simplify processes for various business users who typically do not have any kind of programming experience. It has a huge scope, and thus, the interview preparation needs to be done with a lot of care and seriousness. 

There are many aspects which have to be touched and We hope the list of Salesforce Lightning interview questions will assist you in your interview. The lightning salesforce interview questions mentioned above if done properly will definitely give you an edge over other participants. The only part of an interview is the preparation, which is in your control. As it is said, control the controllable so you should put in all the efforts to make sure that there is nothing left undone in your preparation and you enter the interview room loaded with confidence.

Read: What is Scheduled Apex in Salesforce?

If you still need more help in Salesforce Lightning interview questions or to know the platform more clearly, then we’ll be more than happy to assist you! Just drop a comment or ring us and we will provide you with Salesforce consulting and our professional career expertise!

Salesforce Tutorial Overview

FaceBook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Email

    Puja Bhardwaj

    This is Puja Bhardwaj, a creative writer, and content strategist. I’m passionate about storytelling through written and visual content, and market that content for cultivating a committed audience. I come to the table with 5 years of content writing and marketing experience (in the agency, in-house, and freelance writing).


Comments

  • K

    Kyle Lee

    The Salesforce career is getting so popular and has strong competition so I was scared for my upcoming interview. But this question book really helped me overcome that to a certain extent.

     Reply
  • E

    Emerson King

    The Salesforce career is getting so popular and has strong competition so I was scared for my upcoming interview. But this question book really helped me overcome that to a certain extent.

     Reply
  • K

    Kyle Lee

    Most of the blogs on salesforce lightning interview questions have the same questions but this one is much better in terms of question types and answers are also described well.

     Reply
  • J

    Jorge Hall

    Looking for some more technical questions because I want to crack the interview at any cost, team if you update any more new questions please let me know.

     Reply
  • B

    Beckham Allen

    I am done with the training part but still not very much confident about my skills, not confident for the certification exam. Please guide me on what to do.

     Reply
  • O

    Orion Kelly

    Thankyou for this amazing post, that made me confident enough for my next salesforce interview. Rest i have topics that i want to discuss from your training experts , how can i reach them?

     Reply
  • M

    Malakai Sanders

    This blog has made my like, i have gone threw it last week that yesterday i had faced a interview where few question asked by interview was exactly same i found in this blog, so my interview gone well and i got selected. I want to give special Thanks to your team.

     Reply
  • M

    Mario Jenkins

    Is there any blog covering Salesforce lighting interview questions thoroughly like what are the most popular salesforce tools, to get a better understanding of what it is?

     Reply
  • R

    Rylan Parez

    Well curated to the point answers, but i think few answers need to be more elaborative, overall a good guide.

     Reply
  • O

    Orion Kelly

    Impressed with the information included in the article, even though I have no prior knowledge about all this, the way you guide step by step is too appreciative. I was totally strange to this online platform and feeling much donting about all this but this guide made me feel easy.

     Reply
  • C

    Cristian Torres

    The interview booklet is really helpful, my friend recommended it to me as I was terrified by thinking of my interview again and again. Thanks team1 Keep up the good work!

     Reply
  • C

    Cohen Cooper

    The Salesforce career is getting so popular and has strong competition so I was scared for my upcoming interview. But this question book really helped me overcome that to a certain extent.

     Reply
  • F

    Finley Edwards

    Most of the blogs on salesforce lightning interview questions have the same questions but this one is much better in terms of question types and answers are also described well.

     Reply
  • R

    Reid Morris

    Looking for some more technical questions because I want to crack the interview at any cost, team if you update any more new questions please let me know.

     Reply
  • B

    Bodhi Rivera

    I am done with the training part but still not very much confident about my skills, not confident for the certification exam. Please guide me on what to do.

     Reply
  • D

    Derek Ward

    Thankyou for this amazing post, that made me confident enough for my next salesforce interview. Rest i have topics that i want to discuss from your training experts , how can i reach them?

     Reply
  • S

    Sean Richardson

    This blog has made my like, i have gone threw it last week that yesterday i had faced a interview where few question asked by interview was exactly same i found in this blog, so my interview gone well and i got selected. I want to give special Thanks to your team.

     Reply
  • P

    Paul Wilson

    Is there any blog covering Salesforce lighting interview questions thoroughly like what are the most popular salesforce tools, to get a better understanding of what it is?

     Reply
  • R

    Rafael Lewis

    Well curated to the point answers, but i think few answers need to be more elaborative, overall a good guide.

     Reply
  • E

    Erick Nelson

    Impressed with the information included in the article, even though I have no prior knowledge about all this, the way you guide step by step is too appreciative. I was totally strange to this online platform and feeling much donting about all this but this guide made me feel easy.

     Reply
  • E

    Emilio Davis

    The interview booklet is really helpful, my friend recommended it to me as I was terrified by thinking of my interview again and again. Thanks team1 Keep up the good work!

     Reply
  • B

    Bradley Thompso

    Such a great collection of Salesforce Lightning interview questions and answers! I found this post as a complete guidance to prepare and crack my upcoming interview.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Hopefully, you found this post helpful. We wish you all the very best for your interview.

  • C

    Colin Rodriguez

    This is an awesome post with many questions and answers. But still it just took me around 10 minutes to go through the whole article. This is a perfect guide for those preparing for the Salesforce Lightning Interview. Thank you so much for sharing!!

     Reply
  • J

    Jorge Hall

    A perfect collection of major questions and answers for the Salesforce interview! I really like going through each question and knowing something different at every step. Thanks a lot for sharing!

     Reply
  • A

    Arlo Hill

    This is such a comprehensive post including all the major questions which I need to check for my upcoming Salesforce Lightning interview. Please bring such more informative articles like this which can help us to grow our knowledge.

     Reply
  • F

    Francisco Baker

    Hi, Thanks for this awesome collection of Salesforce questions and answers. I was looking for guidance to prepare for my upcoming interview, here I learned a lot more.

     Reply
  • Z

    Zander Gonzalez

    Amazing post!. It is going to help a lot of those interview aspirants who are preparing to make their career in Salesforce. You have successfully listed all the major questions and answers.

     Reply
  • M

    markyjones

    Great post, thanks for sharing this amazing collection of interview questions and answers. I’ll be sharing it with my friends who are preparing for the Salesforce Lightning interview!

     Reply
  • D

    Dallas Phillips

    One of the best posts I have ever come across on Salesforce Lightning interview questions and answers. Not only did I learn a lot about Salesforce but also it took me hardly five minutes to go through the whole post.

     Reply
  • J

    Jensen Evans

    Hey, thanks a lot for sharing all these questions and answers. I could know a lot about Salesforce and prepare for my upcoming interview. Please share this kind of post in the future also.

     Reply
  • F

    Finley Edwards

    Impressive, I must say. I have been following your blogs for a long time to increase my knowledge. Looking forward to your next post.

     Reply

Trending Courses

AWS

  • AWS & Fundamentals of Linux
  • Amazon Simple Storage Service
  • Elastic Compute Cloud
  • Databases Overview & Amazon Route 53

Upcoming Class

0 day 02 Jul 2022

DevOps

  • Intro to DevOps
  • GIT and Maven
  • Jenkins & Ansible
  • Docker and Cloud Computing

Upcoming Class

-1 day 01 Jul 2022

Data Science

  • Data Science Introduction
  • Hadoop and Spark Overview
  • Python & Intro to R Programming
  • Machine Learning

Upcoming Class

6 days 08 Jul 2022

Hadoop

  • Architecture, HDFS & MapReduce
  • Unix Shell & Apache Pig Installation
  • HIVE Installation & User-Defined Functions
  • SQOOP & Hbase Installation

Upcoming Class

6 days 08 Jul 2022

Salesforce

  • Salesforce Configuration Introduction
  • Security & Automation Process
  • Sales & Service Cloud
  • Apex Programming, SOQL & SOSL

Upcoming Class

-1 day 01 Jul 2022

QA

  • Introduction and Software Testing
  • Software Test Life Cycle
  • Automation Testing and API Testing
  • Selenium framework development using Testing

Upcoming Class

6 days 08 Jul 2022

Business Analyst

  • BA & Stakeholders Overview
  • BPMN, Requirement Elicitation
  • BA Tools & Design Documents
  • Enterprise Analysis, Agile & Scrum

Upcoming Class

6 days 08 Jul 2022

MS SQL Server

  • Introduction & Database Query
  • Programming, Indexes & System Functions
  • SSIS Package Development Procedures
  • SSRS Report Design

Upcoming Class

-1 day 01 Jul 2022

Python

  • Features of Python
  • Python Editors and IDEs
  • Data types and Variables
  • Python File Operation

Upcoming Class

0 day 02 Jul 2022

Artificial Intelligence

  • Components of AI
  • Categories of Machine Learning
  • Recurrent Neural Networks
  • Recurrent Neural Networks

Upcoming Class

14 days 16 Jul 2022

Machine Learning

  • Introduction to Machine Learning & Python
  • Machine Learning: Supervised Learning
  • Machine Learning: Unsupervised Learning

Upcoming Class

27 days 29 Jul 2022

Tableau

  • Introduction to Tableau Desktop
  • Data Transformation Methods
  • Configuring tableau server
  • Integration with R & Hadoop

Upcoming Class

-1 day 01 Jul 2022

Search Posts

Reset

Trending Posts

Receive Latest Materials and Offers on Salesforce Course

Interviews