RnewPROMO : GET UP TO 20% OFF ON LIVE CLASSES + 2 SELF-PACED COURSES FREE!! - SCHEDULE CALL Rnew

- Salesforce Blogs -

Top 53 Salesforce Admin Interview Questions/Answers for 2022



Introduction

Salesforce Admin works with the stakeholders to maintain system requirements and organize the platform efficiently. To put it simply, they enable users to get the most out of Salesforce Cloud technology.

The Salesforce administrator best understands how to make the platform work effectively to meet the company’s goals. Some organizations may employ one admin; some employ many people for this role. Moreover, a Salesforce Administrator works to:

  • Maintain the platform work efficiently to get the desired results
  • Make it as simple as possible for users of any technical level to use Salesforce
  • Stay updated on the platform’s new tools, capabilities, and updates

Salesforce Admin is considered to be one of the top four most wanted professionals in the job market, as per a report published by Indeed.com. A Salesforce Admin can easily make around $96,000 as an entry-level professional post-completion of a Salesforce Admin Certification course.

“As new technology continues to grow and impact businesses, Salesforce Admin jobs will grow, too. Our research shows a 400% annual growth rate for admins and an average U.S. starting salary of $79,000.”

Hence, a lot of top organizations are seeking certified Salesforce Admin professionals. This Salesforce Admin Interview Question Answer booklet includes the top questions that are usually asked during Salesforce Admin job interviews. This article will also help you clarify your doubts like is it worth learning about Salesforce.

Multiple firms are looking to hire Salesforce Administrators for their concerns and a huge number of candidates appear for Salesforce Admin Interviews. Here to help you crack your Salesforce Admin Interview questions, we have prepared a list of the most widely asked Salesforce Admin interview questions and answers. If you are likely to attend a Salesforce Admin interview questions scenario, do read the blog carefully before you appear for an interview.

To become a Salesforce Admin Successfully and to know the salesforce admin roles and responsibilities go through the article thoroughly….

Salesforce Admin Interview Questions for Fresher

Q1). What do Salesforce Admin do?

Answer:Salesforce Admin roles and responsibilities vary from firm to firm, as some firms combine administrator jobs with other roles depending on their requirements. Having Salesforce admin certification ensures the organization is utilizing the platform to its fullest potential.

Q2). Explain Salesforce Admin Characteristics?

Answer: This is considered to be one of the important Salesforce Admin Interview Questions and Answers that may help you in cracking your interview. Also, it will benefit in your Salesforce admin training course:

Characteristics

Salesforce Admin training Course 201

What do we learn?

Workflow, field creation, and management

Who can learn?

System Admin, Architect, and Security Analyst

What is the average annual salary?

US $82,000

Q3). What do you understand about the term CRM and CRM initiatives?

Answer: This strategy of enhancing revenue and profitability is made by attracting customers, clients and sales. Whereas, the most important concept of Salesforce CRM is considered to be Customer Value.

This strategy of enhancing revenue and profitability is made by attracting customers, clients and sales. Whereas, the most important concept of CRM is considered to be Customer Value.

Here are Four main CRM initiatives:

  • Customer Acquisition
  • Customer Retention
  • Customer Churn
  • Customer win-back

Q4). What is your definition of Cloud computing?

Answer: The innovation of Cloud computing is a kind of re-appropriating of PC programs. Using distributed computing, customers can get to programming and applications from wherever they are; the PC tasks are being encouraged by an outside get-together and live in the cloud. This suggests customers don't have to worry over things; for instance, accumulating and controlling, they can value the last item.

Cloud computing is shared pools of configurable PC structure resources and increasingly huge level organizations that can be immediately provisioned with irrelevant organization effort, now and again over the Internet. Distributed computing relies upon the sharing of resources to achieve knowledge and economies of scale, similar to an open utility.

Q5). Difference between Salesforce.com and Force.com? 

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions. Salesforce.com and Force.com, both are relatively same but are different in their functionality.

  • Salesforce.com helps you build CRM-functionality based applications.
  • Force.com is utilized to customize a data model and a user-interface.

Q6). The state as to what are the two major kinds of Development Approaches available with the Salesforce instance?

Salesforce Development

Answer: There are two advancement ways to deal with Salesforce Development-

  • Declarative Approach- Decisive a methodology that doesn't require no-nonsense programming and is just as quick
  • Programmatic Approach- Automatic Coding information is truly required, and it encourages Custom usefulness and Integration.

Q7). What are the available Salesforce portals?

Answer: Three types of portals are available in Salesforce.com:

Portal

Description

Customer Portal

It enables us to use the capabilities of the web as the ideal channel to deliver top-most self-service.

Partner Portal

It allows partner users to login to Sa;esforce via a separate website than that is utilized for our non-partner users.

Self-Service Portal

Customers will be able to search for certain details about the organization using this portal.

Q8). What is the procedure to get started with Salesforce?

Answer: This is one of the most important questions taught in the Salesforce Online Certification Training Course. Salesforce is a simple stage to turn up applications and encourages CRM and primary concern support. Numerous apparatuses are offered with Salesforce, and to gain admittance to them; you first need to have a designer's record.

  • Pursue the means given here-
  • Go to developer.salesforce.com.
  • It will take you to a page wherein you can make your very own login.
  • In request to do that, adhere to the on-screen directions given there, and you will have your very own record in a matter of moments.
  • You should check your record employing email and change your secret word as well.
  • You will at that point be welcomed with a home screen this way
  • And you are largely great to go

What is the procedure to get started with Salesforce?

And after this, you are all good to go

Q9). What do you understand when I say bucket field in reports?

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions. A bucket field is an element that allows you to assemble related records by reaches and sections, without the usage of complex equations and custom fields. Bucketing would, in this way, have the option to be used for the social occasion, channel, or arrange report data. At the point when you make a basin field, you need to describe different groupings (jars) that are used to collect the report regards.

Read: Salesforce Developer Salary in the USA| Updated Guide for 2021

Q10). What do you understand when I say dynamic dashboards? 

Answer: Dynamic dashboards are used to show information which is custom-fitted to a specific customer. If the Sales Head needs to share the perspective on a report made especially with a particular colleague, by then, he can use dynamic dashboards.

Q11). What do you understand when I say Apex?

Answer: Apex is an article arranged and specifically PC programming language which empowers the engineers to execute stream and exchange control proclamations on all the Salesforce servers in grouping with calls to the APIs. It utilizes sentence structure that looks very like that of Java and works like the database put away procedures. Salesforce Apex causes the designers to execute business rationale with a large portion of the framework occasions, together with tab clicks, and related record refreshes, just as the Visualforce pages.

Q12). What do you understand when I say Apex Scheduler?

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions. Apex Scheduler is the component that is utilized to summon the Apex classes to assist them with running at express occasions, first, execute the Schedulable gathering for the class, at that point express the timetable by using either the Schedule Apex page or the System. plan technique in Salesforce UI.

Q13). Do you know the difference between a standard and a custom controller? Explain!

Answer: This is one of the most important questions taught in Salesforce admin training. The standard controller in Salesforce Apex writing computer programs is auto-produced by the Salesforce storehouse for every one of its items. While the Custom controllers are the control directions that are composed by the engineer, and they do what the code was composed by the designer instructs them to do.

Salesforce Training For Administrators & Developers

  • Detailed Coverage
  • Best-in-class Content
  • Prepared by Industry leaders
  • Latest Technology Covered

Q14). Do you know the difference between Ajax and ActionPoller?

Answer: ActionPoller is the check-in Apex that empowers an AJAX to invigorate requests to be sent to the server, as is told by a period interval that the engineer decides.

Q15). How is it possible to refer to a current page ID in the Apex? Explain!

Answer: In the event you wish to recover or allude a necessary ID in a visualforce page at that point, all things considered, you can without much of a stretch allude to it using a standard controller.

Q16). What do you mean by page reference?

Answer: A Page Reference in Apex condition is a reference that is made to the launch of a particular page. Among the few unique attributes that it has, the most essential ones are-Page References that include a URL and an arrangement of investigation parameters of a few names and characteristics.

Q17). What is your opinion as a developer is a need for a Batch Apex?

Answer: In the first place, it is first to sign for you to realize that the Salesforce representative puts severe breaking points on its information. In the event that you need to get hold of the colossal measure of records or fire DML on an n number of columns on class objects, it is diverse in Salesforce and it unquestionably doesn't give you a chance to move on other than the specific, explicit number of information models or records that splendidly fulfills as far as possible which are set.

By and by, for medium to enormous organizations, it is essential to regulate countless records each day. Including/altering/erasing them at whatever point it is required. To deal with this situation, Salesforce needed to think of this amazing directing idea called the Batch Apex. Cluster Apex is the element that enables you to oversee more and more desk work or records and move them by methods for an unambiguous linguistic structure. 

Salesforce Admin Interview Questions for Experienced Professionals

Q18). What do you understand about web service callouts?

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions and answers. Apex Code is a brilliant stage that chains the bent of translation of the Apex systems as a fundamental Web administration. Salesforce Apex likewise bolsters the capacity to call upon the fringe internet providers, and this is what is alluded to as 'Callouts.' The previous one is attracted while making a solicitation for the web administration that a client can bring into play, while the subsequent one is conjuring an outside web administration. 

Read: Your Salesforce Developer Roles & Responsibilities Checklist Is Here

Q19). What is the Formula field in Salesforce?

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions scenario based. Formula Field is a perused just field that determines its qualities for the formula Expression you characterize a Formula Field. At the point when the source field gets changed. The formula field changes naturally.

Q20). What are Cross Object Formula fields?

Answer: Cross-Object Formula field shows one article record in other related items by referencing consolidation fields on those articles. Cross-object recipes likewise work with Lookup connections.

Q21). What are the Reports?

Answer: A Salesforce Report is a list of records shown as lines and segments. Reported information can be separated, gathered, and shown graphically as a diagram. Reports are put away in a Folder – which controls who approaches.

Q22). What do you understand about Many-to-many relationships?

Answer: You can use ace detail associations to demonstrate many-to-various associations between any two articles. A many-to-various relationship empowers each record of one thing to be associated with different records from another article and a different way. For example, you make a custom article called "Bug" that relates to the standard case thing to such a degree, that a bug could be related to different causes, and a case could also be related to various bugs.

Query Links two articles together. Query connections are like ace detail connections, except for they don't bolster sharing or move up rundown fields. With a query relationship, you can:

You would then be able to Link two unique articles.

Connect an object with itself (aside from the customer object; see Hierarchical). For example, you should interface a custom thing called "Bug" with itself to show how two particular bugs are related to a comparative issue.

Q23). What is External lookup? 

Answer: An external query relationship connects a youngster standard, custom, or outside item to an outer parent article. At the point when you make an outer query relationship field, the standard External ID field on the parent outside item is coordinated against the estimations of the youngster's outside query relationship field. Outer item field esteems originate from an outside source of information.

Q24). What is an Indirect lookup?

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions scenario based. An indirect query relationship interfaces a child's outer article to a parent standard or custom item. At the point when you make a roundabout query relationship field on an outside item, you determine the parent article field and the kid item field to match and partner records in the relationship. In particular, you select a custom extraordinary, outer ID field on the parent item to coordinate against the youngster's aberrant query relationship field, whose qualities originate from an outside information source.

Q25). What is a Hierarchical relationship?

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions and answers. An uncommon query relationship is accessible for just the client object. It gives clients a chance to utilize a query field to connect one client with another that doesn't straightforwardly or by implication allude to itself. For instance, you can make a custom of various leveled relationship fields to store every client's immediate director.

Q26). What do you get by Organization-wide defaults?

Answer: Organization Wide Defaults (OWD) in salesforce is the pattern level of access that the most limited client ought to have. Organization-Wide Defaults are utilized to limit get to. You award access through different methods like (sharing rules, Role Hierarchy, Sales Teams and Account groups, manual sharing, Apex Sharing). In basic words, Organization-Wide Defaults (OWD) determine the default level of access clients have to one another's records.

Read: Difference Between Salesforce Classic and Lightning Experience [2020 Updated]

Q27). What is the difference between Profile and Role in Salesforce?

Answer: There is a minor difference between Salesforce profiles and Salesforce Roles such as:

  • Salesforce profiles - Object and Field-level access may be created using profiles like general permissions. Reading or writing permissions, and so on.
  • Salesforce Role - We may offer record-level access roles, such as organization-wide defaults, role hierarchies, manual sharing.

Q28).  What is the procedure to delete or Freeze users in Salesforce?

Answer: Deleting a user is not possible in Salesforce.com, but you can deactivate the user by using the Freeze Option. To freeze a user, go to:

Setup > Manage Users > Users

Find and click on the user and then click on Freeze

Q29). What is a Profile in Salesforce?

Answer: Every client has a solitary profile that controls which information and highlights that client approaches. A profile is a gathering of settings and consents. Profile settings figure out which information the client can see, and consents figure out what the client can do with that information.

The settings in a client's profile decide if she can see a specific application, tab, field, or record type.

Salesforce Training For Administrators & Developers

  • No cost for a Demo Class
  • Industry Expert as your Trainer
  • Available as per your schedule
  • Customer Support Available

The authorizations in a client's profile decide if she can make or alter records of a given sort, run reports, and modify the application.

Profiles, for the most part, coordinate with a client's activity work (for instance, framework executive, enrollment specialist, or contracting chief), yet you can have profiles for whatever bodes well for your Salesforce organization. A profile can be doled out to numerous clients, yet a client can have just each profile in turn.

Q30). In Salesforce what do you understand by permission set?

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions scenario based. A permission set is an accumulation of settings and consents that give clients access to different instruments and capacities. The settings and authorizations in consent sets are likewise found in profiles, yet authorization sets broaden clients' useful access without changing their profiles.

Permission sets make it simple to give access to the different applications and custom items in your organization and to remove get to when it's never again required.

Q31). State the difference between global & public class in Apex?

Answer: A public class in Salesforce is available within an application or namespace. This isn't correctly like an open modifier in Java. While Global class is noticeable all over, in any application or namespace, Web Service must be declared as Global and which can be gotten inside Javascript also. It looks like an open modifier in Java. 

Q32). What are different Salesforce Editions?

Answer:

  • Essentials: Designed for private ventures that need to begin with a CRM framework rapidly. It incorporates instinctive walkthroughs and an arrangement right hand to begin, a simple to-utilize UI, and organization devices to alter your sending as you develop.
  • Professional: Designed for organizations requiring full-included CRM usefulness. It incorporates clear and simple to-utilize customization, joining, and organization devices to encourage any little to average-size arrangement.

What are different Salesforce Editions?

  • Enterprise: Meets the necessities of enormous and complex organizations. It gives you propelled customization and organization devices, notwithstanding all the usefulness accessible in Professional Edition, that can bolster huge-scale arrangements. Endeavor Edition additionally incorporates access to Salesforce APIs, so you can without much of a stretch coordinate with back-office frameworks.
  • Unlimited: Maximizes your prosperity and broadens it over the whole venture through the Lightning Platform. It gives you new degrees of stage adaptability for overseeing and sharing all your data on request. Incorporates all Enterprise Edition usefulness, Premier Support, full versatile access, boundless custom applications, expanded stockpiling breaking points, and different highlights.

Q33). Give one-word answers to the following questions:

Answer: How many field dependencies are used on the Visualforce page?  10 field dependencies
b. Can two users opt for the same profile in Salesforce? Yes
c. Which field cannot be added as a custom index in Salesforce? Formula Field
d. Can we edit a formula field value in the previous record? No
e. Can we use sharing rules to restrict data access? No

Q34). What is Field Dependency?

Answer: In Salesforce, Field Dependencies are filters that will let the users modify their content and control the value of one field dependent on the value of another.

  • Controlling Field.
  • Dependent field.

Q35). Why do we use tabs in Salesforce? Also mention their names?

Answer: This is one of the most important Salesforce admin interview questions scenario based. In Salesforce.com, a list of tabs is placed in the Tab Menu. Also, it is used to access an object's data. There are three types of tabs:

Q36).  What is Profile? Name the types of profiles available in Salesforce?

Answer: Profile is similar to settings and permissions in Salesforce. It is also used to perform multiple functions that are defined by the users. Profile is another way to manage certain records whereas there are two types of profiles, such as:

  • Standard Profiles:- Profiles created by Force.com
  • Custom Profiles:- Profiles created by users

Salesforce standard profiles are:

  • Standard User
  • Solution Manager
  • Marketing User
  • Read-only
  • System Administrator

Q37). What are the various kinds of Salesforce Reports?

Answer: This is one of the most important questions taught in Salesforce admin training. Different kinds of Salesforce Reports are:

  • Tabular report: It is similar to a spreadsheet and is the easy and fastest way to see data. Tabular reports are the best to create lists of records as to maintain an organized platform for the users.
  • Matrix report: Summary report and Matrix reports are considered similar as it allows users to group and summarize data by both rows and columns.
  • Summary report: It is usually similar to a tabular report but allows users to group rows of data, view subtotals, and create charts.
  • Joined report: WIth the use of these reports, we can create various reports that provide different views of our data and each block acts as a subreport.

Q38).  Tell us something about Bucket Fields in Salesforce reports?

Answer: Without the requirement of any sophisticated algorithms or custom fields, a bucket field allows you to combine some related data together by rages and segments. Bucketing is a method of grouping, filtering, and arranging report data. You must define a wide range of categories that are utilized to group report values when creating a bucket field.

Q39). Define Dynamic Dashboards?

Answer: This is one of the most important questions taught in Salesforce admin training. This is one of the most important questions taught in Salesforce admin training. Dynamic Dashboards help us display the set of metrics in an organization. They are created to serve as security settings for dashboards at salesforce.com.

Q40).  Can we schedule Dynamic Dashboards for better results?

Answer: Yes, we can schedule dynamic dashboards for better outcomes. As, there are two setting options in dynamic dashboards such as:

  • Run as a specified user
  • Run as the logged-in user

Q41). Tell us about Salesforce Workflow?

Answer: Workflow in Salesforce is business logic that helps you automate your organization’s normal procedures, saving you a lot of time. Workflow allows you to carry out tasks such as changing data or notifying individuals or external systems. Also, we can automate tasks such as assigning tasks, sending emails, updating fields, and sending outbound emails.

Q42). Name the multiple workflow components in Salesforce.com?

Answer: There are five workflow components in Salesforce.com, such as:

  • Workflow Rules
  • Workflow Tasks
  • Workflow field updates
  • Workflow Email alerts
  • Workflow Outbound messages and much more

Q43). What are the multiple types of relationships available in Salesforce?

Answer: This is one of the most important questions taught in Salesforce admin Tutorial. There are multiple types of relationships in Salesforce that can be created by users, such as:

  • Self- relationship
  • Lookup
  • Indirect Lookup
  • External Lookup
  • Hierarchical
  • Master-detail relationship

Q44). What are the limitations of a Time-dependent Workflow? Tell us in brief?

Answer: the limitations of a time-dependent workflow are as follows:

  • Time triggers do not support minutes or seconds
  • It cannot reference when formula fields that include multiple objects that merge fields
  • We cannot add or remove a time -trigger if:
    • The workflow rule is active
    • The workflow rule is concluded in the package

Q45).  Mention some CRM providers?

Answer: The popular CRM providers are:

  • Oracle CRM
  • Microsoft Dynamics CRM
  • Salesforce CRM
  • SAP CRM
  • NetSuite CRM
  • Sage CRM
  • Sugar CRM

Q46). Who can access the drag and drop dashboard?

Answer: The one who has in managed dashboards can access the drag and drop dashboard efficiently.

Q47). How to insert multiple records at a time?

Answer: 

public class insert50

{

public void p1()

{

List lstExample = new List();

Example_c objTest;

objTest = new Example_c(name=’Example1’,city_c=’City1’);

lstTesting.add(objTest);

objTest = new Example_c(name=’Example2’,city_c=’City2’);

lstTesting.add(objTest);

objTest = new Example_c(name=’Example3’,city_c=’City3’);

lstTesting.add(objTest);

insert lstTesting

}

}

Q48). What are the Data management tools in Salesforce?

Answer: There are two data management tools available in Salesforce which are:

Q49). What is a Workflow Alert?

Answer: Workflow Alert is an email created by a workflow rule or an approval process in Salesforce and sent across to multiple recipients.

Q50).  What do you understand about SaaS?

Answer: SaaS stands for Software as a Service, the cloud service provides software that we require to develop an application, saving us from purchasing it. SaaS supports web services and service-oriented architecture whereas the top SaaS providers are:

  • Abiquo
  • AccelOps
  • Akamai
  • AppDynamics
  • Apprenda

Q51). What is IaaS?

Answer: IaaS stands for Infrastructure as a Service (IaaS). It is the cloud service that provides the infrastructure, such as servers, hosting service, and storage.

Top IaaS providers are:

  • AWS
  • AT&T
  • CA Technologies
  • Cloudscaling
  • Bluelock
  • Eucalyptus

Q52). What will you do if you want to set the Running User other than yourself in the dashboard then what is the permission required?

Answer: To set another running user in the dashboard the permission required is “View All Data”.

Q53). What do you mean by PaaS?

Answer: PaaS is considered as Platform as a Service, the cloud service serves you as an operating system (OS), hardware, storage, and network services through the cloud, but we have to pay to the service providers based on your preferred subscription, such as the rental services.

Moreover, the Top PaaS providers are:

  • AWS Elastic Beanstalk

  • AppScale
  • Appistry (Cloud)
  • CA Technologies
  • Engine Yard

Conclusion

We all are aware of the fact that Job interviews are tricky, especially when it comes to demonstrating your mastery in technology. All the questions mentioned above in the article that you can expect to get in your Salesforce interview.

Wherever you go for an interview don’t forget to give concise, yet comprehensive answers to your interviewer. You should try mentioning a use case that you’ve knowledge about or have experienced using. Finally, not all of the interviewers are necessarily going to be experts in the tech they are asking about, so it’s often best to tailor your answers to their background. You can join Salesforce Community to get in touch with experts who go above and beyond to help community members succeed with Salesforce.

You may also get some Salesforce Admin Interview Questions Scenario-Based to answer that just read the concepts of Salesforce carefully and answer them and wish you good luck with your interview from the team of JanBask Training. Register with us for a complete Salesforce Admin Online Certification Training Course that will prepare you for the Salesforce industry exclusively.

fbicons FaceBook twitterTwitter google+Google+ lingedinLinkedIn pinterest Pinterest emailEmail

     Logo

    Janbask Training

    A dynamic, highly professional, and a global online training course provider committed to propelling the next generation of technology learners with a whole new way of training experience.


  • fb-15
  • twitter-15
  • linkedin-15

Comments

  • H

    Holden White

    Wow! What a nice blog, I think this once must be read by people starting their professional career or generally suffers from fear of interview.

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Glad you found this useful! For more such insights on your favorite topics, do check out JanBask Blogs and keep learning with us!

  • P

    Paxton Harris

    One of the finest posts i have found till today, very interactive plus informative one, love to recommend others, great work!

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Glad you found this useful! For more such insights on your favorite topics, do check out JanBask Blogs and keep learning with us!

  • N

    Nash Martin

    At an earlier stage of my career, I was the one who was scared to face an interview, not because of lack of knowledge but just the lack of right guidance that I needed to boost my confidence level, at that time blogs were not so common, I wish to get this post at that time.

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      "Thank you so much for your comment, we appreciate your time. Keep coming back for more such informative insights. Cheers :)

  • B

    Bradley Thompso

    This is the perfect interview guide, for freshers going to start their career but generally get rejected anyhow with some possible reasons.

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Glad you found this useful! For more such insights on your favorite topics, do check out JanBask Blogs and keep learning with us!

  • B

    Bryan Garcia

    Unfortunately, I have faced many interview rejections, now after reading this blog I get a better understanding of where I can improve and what are the possible mistakes I can avoid to get selected.

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Thank you so much for your comment, we appreciate your time. Keep coming back for more such informative insights. Cheers :)

  • S

    Simon Martinez

    Next week I have an interview related to Salesforce Admin. Luckily I got this interview question guide and after going through all the questions I felt very confident. All thanks to this post.

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Glad you found this useful! For more such insights on your favorite topics, do check out JanBask Blogs and keep learning with us!

  • P

    Phoenix Robinson

    How can I enter into a salesforce administrator career, what education is required and what is approx training and certification fee.

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Glad you found this useful! For more such insights on your favorite topics, do check out JanBask Blogs and keep learning with us!

  • L

    Lane Clark

    I have gone through all the questions and one thing i want to point out is , few answers are explained very well. Thanks

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Glad you found this useful! For more such insights on your favorite topics, do check out JanBask Blogs and keep learning with us!

  • J

    Josue Rodriguez

    Earlier I was unable to distinguish between post and profile in Salesforce, but the easy way explained in this post is just amazing.

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Glad you found this useful! For more such insights on your favorite topics, do check out JanBask Blogs and keep learning with us!

  • C

    Colin Rodriguez

    There are few concepts that I am struggling to understand. How can I connect with the consultant of janbask to discuss. How could I reach the janbask team?

     Reply
    • Janbask  User

      JanbaskTraining

      Hi, Thank you for reaching out to us with your query. Drop us your email id here and we will get back to you shortly!

Trending Courses

AWS Course

AWS

  • AWS & Fundamentals of Linux
  • Amazon Simple Storage Service
  • Elastic Compute Cloud
  • Databases Overview & Amazon Route 53
AWS Course

Upcoming Class

7 days 05 Dec 2022

DevOps Course

DevOps

  • Intro to DevOps
  • GIT and Maven
  • Jenkins & Ansible
  • Docker and Cloud Computing
DevOps Course

Upcoming Class

1 day 29 Nov 2022

Data Science Course

Data Science

  • Data Science Introduction
  • Hadoop and Spark Overview
  • Python & Intro to R Programming
  • Machine Learning
Data Science Course

Upcoming Class

4 days 02 Dec 2022

Hadoop Course

Hadoop

  • Architecture, HDFS & MapReduce
  • Unix Shell & Apache Pig Installation
  • HIVE Installation & User-Defined Functions
  • SQOOP & Hbase Installation
Hadoop Course

Upcoming Class

5 days 03 Dec 2022

Salesforce Course

Salesforce

  • Salesforce Configuration Introduction
  • Security & Automation Process
  • Sales & Service Cloud
  • Apex Programming, SOQL & SOSL
Salesforce Course

Upcoming Class

11 days 09 Dec 2022

QA Course

QA

  • Introduction and Software Testing
  • Software Test Life Cycle
  • Automation Testing and API Testing
  • Selenium framework development using Testing
QA Course

Upcoming Class

4 days 02 Dec 2022

Business Analyst  Course

Business Analyst

  • BA & Stakeholders Overview
  • BPMN, Requirement Elicitation
  • BA Tools & Design Documents
  • Enterprise Analysis, Agile & Scrum
Business Analyst  Course

Upcoming Class

11 days 09 Dec 2022

MS SQL Server Course

MS SQL Server

  • Introduction & Database Query
  • Programming, Indexes & System Functions
  • SSIS Package Development Procedures
  • SSRS Report Design
MS SQL Server Course

Upcoming Class

11 days 09 Dec 2022

Python Course

Python

  • Features of Python
  • Python Editors and IDEs
  • Data types and Variables
  • Python File Operation
Python Course

Upcoming Class

19 days 17 Dec 2022

Artificial Intelligence  Course

Artificial Intelligence

  • Components of AI
  • Categories of Machine Learning
  • Recurrent Neural Networks
  • Recurrent Neural Networks
Artificial Intelligence  Course

Upcoming Class

11 days 09 Dec 2022

Machine Learning Course

Machine Learning

  • Introduction to Machine Learning & Python
  • Machine Learning: Supervised Learning
  • Machine Learning: Unsupervised Learning
Machine Learning Course

Upcoming Class

4 days 02 Dec 2022

Tableau Course

Tableau

  • Introduction to Tableau Desktop
  • Data Transformation Methods
  • Configuring tableau server
  • Integration with R & Hadoop
Tableau Course

Upcoming Class

5 days 03 Dec 2022

Search Posts

Reset

Receive Latest Materials and Offers on Salesforce Course

Interviews