FOMO ALERT : FLAT 10% OFF * on ANY COURSE & 25% OFF on TWO COURSES FLAT10

- Tableau Blogs -

Top Tableau Interview Questions and Answers for 2022: Beginner To Advanced



Introduction

Interview process can be a bit overwhelming. You tend to get nervous and feel all kinds of emotions before finally heading to the interviewer’s room. However, you don’t have to worry about a thing if you are well prepared for it. That is why, we are here to boost your confidence and knowledge with these amazing and super helpful interview questions on Tableau.

Reporting has become a very necessary element of an enterprise. This is because a business report is a very important document that discloses some specific information about a business enterprise. It is usually written to attract the investors to the organization who is preparing the report. Moreover, the purpose of a good business report is to have your workers well-informed about the company's goal lines and accomplishments so far.

Tableau is a reporting tool that has revolutionized the world of business reporting. Reporting has never been easier before, thanks to Tableau. This is the reason why more and more companies are heading towards adopting this amazing tool to achieve the purposes of a good business report. This adoption of Tableau has created a lot of job openings within the companies that require skilled Tableau professionals to fill these vacancies. This has left a lot of scope for tableau questions to be answered by these aspiring Tableau professionals.

If you are aspiring for a process in the subject of Tableau, then you'll ought to face a activity interview for the identical. we've compiled a listing of the most typically requested tableau interview questions and solutions to be able to truly assist you with your interview.

Tableau Interview Questions and Answers

For any Tableau enthusiast who is likely to attend an interview session on Tableau anytime soon, here are some of the most popular Tableau interview questions and answers that may be asked to you. We have tried our best to include the most frequently asked Tableau questions like Tableau server interview questions, Tableau developer interview questions and Tableau admin interview question, along with their answers to help freshers and the experienced professionals of the industry with their job interview.

Beginner Tableau Interview Questions and Answers

Q1). What is Tableau?

Ans:- Tableau is a Business Intelligence tool for visually analyzing data. Users can create and distribute an interactive and shareable dashboard depicting trends, variations, and density of data in the form of graphs and charts. Tableau can connect to files, relational and Big Data sources to acquire and process data; allowing data blending and real-time collaboration.

Q2). What are the various data types in Tableau?

Ans:- Tableau supports the following data-types:

Boolean

True  False

Date

August 5, 2018

Date & Time

August 5, 2018  05:15:00 PM

Geographical Values

New York

Text / String

Hello

Decimal Number

15.356

Whole Number

10

Note: Left hand side of the image shows the data-types and the right-hand side image display the examples of the same.

Q3).  What is the difference between various BI tools and Tableau?

Ans:- Following are the basic difference between the traditional BI tools and Tableau

Traditional BI tools

Tabeau

The architecture of traditional BI tools has hardware barriers.

Tableau does not have any sort of dependencies.

The traditional BI tools always work on complex technologies.

Tableau utilizes a straightforward associative search to construct it dynamic.

The Traditional BI tools do not support multi-thread, in-memory, or multi-core computing.

Tableau supports all these features

It has a pre-defined data view

It does a predictive analysis for business operations.

Q4).  What are sets?

Ans:-  Sets are custom fields developed as a subset of the data depending on the different conditions.

A set displays the comparison between two different values or groups on the same row. For example, a set may include consumers with sales over a specific threshold.

Q5).  What are groups?

Ans:- Groups are a quick and easy way to organize your data in Tableau. Groups can help you to filter, sort, and group your data in many different ways. You can create groups by dragging fields from the left-hand side of the screen onto the Grouping shelf. Once you've created groups, you can use them to answer questions about your data.

Q6).  What are shelves?

Ans:- Shelves contain various named elements like columns, rows, marks, filters, pages, etc. through which You can add fields on shelves to create visualizations, increase the level of detail, or add context to it.

Shelves are the same as fields in Tableau. The real difference is that fields can be added to shelves, or to other places in the view as well. On the other hand, shelves are present at the top and bottom of each view.

Q7).  What are the parameters in Tableau?

Ans:-Parameters are dynamic values which can update consistent values in calculations and filters. Parameters are very useful to automatically filter data based on a user selection. When you create a parameter, it looks like a drop-down menu of the values you specify.

Following are the parameters can accept values:

  • All: Simple text field
  • List: List are the possible values to select from.
  • Range: Select values from a specified range

Q8) . How many different types of joins available in Tableau?

Ans:- When you combine data from multiple tables into a single view, you are joining the data. Joins let you analyze different types of data from different sources in one Tableau view, providing a bigger picture than you’d get from a single dataset or working with individual tables.

There are four types of joins in Tableau: Inner Join; Left Join; Right Join; Outer Join.

  • Left Outer Join: Extracts all of the data from the left desk and the matching rows from the proper desk.
  • Right Outer Join: Extracts all of the facts from the proper table and the matching rows from the left desk.
  • Full Outer Join: Extracts the records from both the left and proper tables. All unmatched rows go with the NULL cost.
  • Inner Join: internal be part of is the default behavior of tableau, while you connect to two tables for analysis.

Q9). What is a TDE  file?

Ans:-TDE stands for Tableau Desktop Extension, that contains a .tde extension. It refers to the document that consists of facts extracted from outside sources like MS Excel, MS get entry to, or CSV record.

Q10). What are different Tableau files?

Ans:- Following are the 5 different tableau files available:

  1. Workbooks: Workbooks include one or more worksheets and dashboard factors.
  2. Bookmarks: Consists of a single worksheet this is simpler to proportion.
  3. Packaged Workbooks: contains a workbook and assists neighborhood report data and heritage images.
  4. Data Extraction Files: Extract files that comprise a subset of facts.
  5. Data Connection Files: Small XML document with numerous connection information.

Q11). How many maximum tables can you be part of in Tableau?

Ans:- You can join up to 32 tables in Tableau.

Q12). What is a hierarchical field?

Ans:- A hierarchical discipline in tableau is used for drilling down information. It means viewing your records to an extra granular degree.

Q13). What is Assume referential integrity?

Ans:- In some cases, you could enhance query performance by means of choosing the option to assume Referential Integrity from the facts menu. while you operate this option, Tableau will consist of the joined desk in the question best if it's miles mainly referenced through fields within the view.

Q14).  How to create a calculated field in Tableau?

Ans:-

  • You truly need to click the drop right down to the proper of Dimensions at the statistics pane and select out “Create > Calculated field” to open the calculation editor.
  • Name the new field and create a method.

For example:

Q15). What is a dual-axis?

Ans:- Dual axis or Multiple axes in Tableau is a progressive feature. It helps us to visualize two or more than two measures together in a single view. Tableau have introduced this feature in the version 8 and it has evolved since then.

Many websites like indeed.com and different employ twin axis to show the contrast among measures and their boom fee in a septic set of years.

Q16). Explain when would you use Joins vs. Blending in Tableau?

Ans:- If statistics is living in a single source, it is usually applicable to apply Joins. while your statistics isn't in one region mixing is the maximum possible way to create a left join like the connection between your primary and secondary records resources.

Q17). Can you create relational joins in Tableau without creating a new table?

Ans:-Yes, we can create relational joins in tableau without creating a new desk.

Q18). What is the story in Tableau?

Ans:-A story is a sheet that includes a series of worksheets or dashboards that paintings together to deliver information. you may create memories to expose how facts are connected, offer context, exhibit how selections relate to outcomes, or surely make a compelling case. each person sheet in a tale is called a tale point.

Q19). Point out what's the difference among published facts assets and embedded statistics sources in Tableau?    

Ans:- Connection information is the info of statistics that you need to carry into Tableau. earlier than publishing it, you could create an extract of the equal.

published information supply: It carries connection records this is independent of any workbook.

Embedded statistics supply: It carries connection records that's connected to a workbook

Q20). What is a Calculated Field, and How Will You Create One?

Ans:- Calculated fields are created the use of formulas based on other fields. these fields do no longer exist however are created by means of you.

There are three principal kinds of calculations that you may create:

  1. Basic Calculations: transform values of the records fields at the source degree.
  2. Level of Detail (LOD) Expressions: transform values of the information fields on the supply level like primary calculations but with greater granular get right of entry to.
  3. Table Calculations: rework values of the records fields only on the visualization degree.

Q21). How to create stories in Tableau?

Ans:- Basically, there are many ways to create stories in Tableau. every stories which we are creating can be based on a different view or dashboard, or the whole story may be based totally on the same visualization, simply seen at specific stages, with unique marks filtered and annotations delivered. you can use stories to make a commercial enterprise case or to truly narrate a series of events.

  1. Click on the new story tab.
  2. Within the lower-left nook of the screen, choose a length to your story. pick out from one of the predefined sizes, or set a custom length, in pixels.
  3. Through default, your story gets its name from its sheet call. To edit it, double-click on the name. you may also change your name’s font, color, and alignment. click practice to view your modifications.
  4. To start building your story, drag a sheet from the story tab at the left and drop it into the middle of the view 

Q22). What is Tree Map?

Ans:- TreeMap is a visualization that organizes records hierarchically and shows them as a fixed of nested rectangles. the dimensions and colorings of rectangles are respective to the values of the facts points they challenge. parent rectangles might be tiled with their baby factors.

Q23). What is Heap Map?

Ans:-A heat map is a graphical illustration of facts that uses the color-coding technique to symbolize special values of facts. because the marks warmth up due to their higher fee, dark colorations will be shown at the map. 

Q24). Name a few Tableau Products?

Ans:- Here is a list of a few Tableau Products that you should have an extensive knowledge about as these are the most essential and frequently asked Tableau Interview Questions -

  1. Tableau Reader
  2. Tableau Public
  3. Tableau Server
  4. Tableau Online
  5. Tableau Desktop

Q25). What is the latest version of Tableau that is available in the market?

Ans:- The most recent version of Tableau that is available is the Tableau Desktop Version 2018.2.2.

Q26). What is the maximum number of tables that we can join in Tableau?

Ans:- The maximum number of tables that can be joined in Tableau is 32

Q27). What do you understand by Dimensions and Facts?

Ans:- Dimensions are those fields which contain data that cannot be aggregated, such as descriptive text columns. Facts are those fields that can be measured, aggregated, or used for mathematical operations i.e. numerical values.

Q28). Explain the difference between heat map and tree map?

Ans:- Heat map is a representation of data in the form of a map or diagram in which data values are represented as colored blobs of various sizes. Heat maps provide an immediate visual summary of information and allow the viewer to understand complex data sets easily.

Tree maps provide a hierarchical view of your data. In tableau tree, maps display data in nested rectangles that can legibly display thousands of items on the screen simultaneously.

Q29). What are Filters in Tableau?

Ans:- Filter allows you to view specific datasets while hiding unneeded data in a Tableau workbook, dashboard, or view.

Q30). What number of kinds of filters are there in Tableau?

Ans:- There are three Types of filters in tableau. Read about them in detail since you are likely to face these kinds of interview questions for Tableau.

  1. Secure Filters
  2. Accessible Filters
  3. User Filters

Q31). How to cast off All alternatives from a Tableau car-filter out?

Ans:- Following are the steps to remove all options from a Tableau auto-filter:

  • Right click on the filer
  • Select customize
  • Untick the show all option

Intermediate Tableau Interview Questions and Answers

Q32). What is the difference between Dimensions and Measures?       (intermediate)

Ans:-  Following are the difference between Dimensions and Measures:

  1. Dimensions contain qualitative values such as names, dates, or geographical data. Whereas Measures contain numeric, quantitative values that we can measure, such as sales, profit, etc.
  2. Dimensions are also used for categorizing segment, and revealing the details in your data, whereas measures can be aggregated.
  3. Examples of Dimensions are category, city, country, customer ID, name, etc. Examples of Measures are Profit, Quantity, Rank, Sales, etc.

Q33). What are extracts and schedules in Tableau server?    (intermediate)

Ans:- Extracts are the subsets of facts produced from facts assets. Schedules are scheduled refreshes made on extracts after publishing the workbook. This maintains the records 3177227fc5dac36e3e5ae6cd5820dcaa. Schedules are strictly managed with the aid of the server updated.

Q34). What are the supported file extensions in Tableau?     (intermediate)

Ans:-  Following are the  supported file extensions used in Tableau Desktop are:

  • Tableau Workbook (TWB):  incorporates all worksheets, story points, dashboards, etc.
  • Tableau Data Source (TDS): contains connection information and metadata about your data source
  • Tableau Data Extract (TDE): contains statistics that has been extracted from different data sources.
  • Tableau Packaged Workbook (TWBX): contains a combination of the workbook, connection data, and metadata, and the data itself in the form of TDE.  It can be zipped and shared.
  • Tableau Packaged Data Source (TDSX): consists of a aggregate of different documents.
  • Tableau Bookmark (TBM): to earmark a specific worksheet.

Q35). Tell me the different connections to make with a dataset?       (intermediate)

Ans:- There are two different ways to connect your visualization to a dataset. They are Connect live and Extract. 

  1.  Live: Live connection is mainly used for high volumes to extract real-time data directly.
  2.  Extract: Extract connection is a vice versa of Live connection. It is mainly used for low volumes and data is extracted from static source such as Excel spreadsheet.

Q36). What is aggregation and disaggregation of data?             (intermediate)

Ans:-  Data aggregation and disaggregation are very different processes. Data aggregation is the process of gathering data from different source and compiling it into a single dataset or database. 

Following are the aggregate functions in the Tableau:

  • SUM (expression): Adds up all the values used in the expression. It mainly used only for numeric values.
  • AVG (expression): It calculates the average of all the values used in the expression. It also used only for numeric values.
  • Median (expression): The function calculates the median of all the values across all the records used in the expression. It is also used only for numeric values.
  • Count (expression): It returns the number of values in the set of expressions. Excludes null values.
  • Count (distinct): Returns the number of unique values in the set of expressions.

Data disaggregation, on the other hand, is the process of breaking down a dataset or database into smaller pieces. So when you aggregate data, you combine it together to form a new set of information. When you disaggregate data, you break the information apart to reveal more detail.

Q37). What is data visualization?

Ans:- It is the most important Tableau Developer interview question and comes up in almost every Tableau interview. If you have basic to intermediate knowledge of Tableau, then you should be able to answer this one.

Data Visualization refers to the graphical representation of information and data. Data Visualization uses Statistical graphics, plots, information graphics, and other tools. Numerical data may be encoded using dots, lines, or bars, to visually communicate a quantitative message. Patterns, trends, and correlations that might go undetected in text-based data can be exposed and recognized easier with data Visualization software.

Q38). Why should you use Tableau?

Read: How to create a parameter and use it?

Ans:-  Tableau helps people see and understand their data. You can work with all kinds of data and across disparate data sets (on-premise database, a database, a data warehouse, a cloud application or an Excel files). Tableau lets you create rich visualizations and dashboards from the data in minutes connecting any data, anytime and anywhere, regardless of its size and complexity or mix of unstructured and structured data.

Q39). Elucidate the benefit of a Tableau extract file over the live connection?

Ans:- Extracts allow you to work without an active connection to the data source, improving performance as well as allowing you to take advantage of Tableau functionality not available or supported in your original data. Especially when working with large data sets, creating and working with extracts can be faster than working with the original data.

Read: Tableau Data Connection - How to do it right?

Q40). What is the difference between twb and twbx file extensions in Tableau?

Ans:-  A .twb file contains Tableau's instructions for interacting with the data sources. It is an xml document that describes the visualizations that Tableau generates. A live connection to the data source is required when working with .twb files. A .twbx file is a Tableau Packaged Workbook containing the original .twb file and data source(s) in one package. When using a .twbx file analysis can be performed without network/internet connections to your data.

Q41). What is a blended axis?

Ans:- Measures can share a single axis so that all the marks are shown in a single pane, this case is called a blended axis. It allows you to compare two or more measure values against the same axis. To make a blended axis drag a new measure onto already existing axis.

Q42). Do you think that you can get values from two different sources as one single input into a parameter in Tableau?

Ans:-  No, this feature or process is currently not supported in the tableau.

Q43). In how many ways can we use parameters in Tableau?

Ans:- Parameters can be used with filters, calculated fields, actions, measure-swaps, changing views and auto updates.

Q44). What is the use of new Custom SQL Query in tableau?

Ans:- Custom SQL Queries can be used to pull data in a structured manner as needed. Instead of having to import entire tables we can use SQL queries to obtain only required columns/rows, increasing performance.

Tableau Server Interview Questions

Q45) . What is Tableau Data Server?

Ans:-  A Tableau Data Server is a secure, centrally managed and standardized repository for your dataset. It allows you to upload and share data extracts, preserve database connections, as well as reuse calculations and field metadata, serving as a facilitator between Tableau users and the data. Making it easy for any changes you make to the data-set, calculated fields, parameters, aliases, or definitions, to be saved and shared with others. It also increases performance by using server’s resources to run queries on extracts without having to first transfer them to your local machine.

Q46) . What is Tableau Data Engine?

Ans:-  Tableau Data Engine is an analytical database designed to achieve instant query response. It provides predictive performance and integrates seamlessly into existing data infrastructures. Tableau Data Engine is not limited to load entire data sets into memory.

Read: How to Sort Reports based on the Dimensions and Measures in Tableau?

Data blending is a method for combining data that supplements a table of data from one data source with columns of data from another data source.

Q47). How to do Performance Testing in Tableau?

Ans:- Performance testing of tableau can be done by using TabJolt, which is a “point-and-run” load and performance testing tool specifically designed to work easily with Tableau Server 9.0 or later. TabJolt can automatically load and interact with Tableau visualizations published on Tableau Server. All you need to do is configure TabJolt and point it to the correct server instance and workload. TabJolt simulates virtual users based on your configuration settings, and measures various metrics. It records those metrics in a Postgres database where you can maintain a history of your tests.

Q48). How to add Custom Color to Tableau?

Ans:-Follow the given steps to add a custom color to Tableau-

In the Preferences.tps file, between the "preferences" tags, paste the following

#eb912b #7099a5 #c71f34 #1d437d #e8762b #5b6591 #59879b

Save the Preferences.tps file and then restart Tableau Desktop.

Open a data source.

From the Dimensions pane, drag a discrete dimension, such as Region, to Color. Click the color.

legend menu arrow and select Edit Colors.

In the Edit Colors dialog box, from the palette drop-down list, select your new custom palette.

Click the Assign Palette button to assign the custom colors to each respective field. Click OK.

Q49). How to automate reports in Tableau?

Ans:- When publishing reports to Tableau Server, select the option to schedule reports. The report will be refreshed and automatically generated as per the selected schedule/interval.

Tableau Interview Questions For Experienced

Q50). What is the difference between Tableau and other similar tools like QlikView or IBM Cognos?

Ans:- Following are the difference between Tableau and QlikView or IBM:

  1. Tableau is an intuitive statistics visualization tool simplifying the tale advent with the aid of easy drag and drop strategies. on the other hand, BI tools like QlikView or Cognos convert facts into metadata to allow the users explore records relations. if your presentation runs around supplying information in aesthetic. visualizations then opt for Tableau. If not, and can want a full BI platform then cross for Cognos/QlikView.
  2. The benefit of use or extracting statistics info is simpler in Tableau than in comparison to big BI tools like Cognos. With Tableau, your team individuals, be it a guy from income can without difficulty read the facts and supply insights. but with Cognos, handiest members with tremendous device information are preferred and welcomed.

Q51). What is Tableau Data Server?

Ans:-  A Tableau Data Server is a secure, centrally managed and standardized repository for your dataset. It allows you to upload and share data extracts, preserve database connections, as well as reuse calculations and field metadata, serving as a facilitator between Tableau users and the data. Making it easy for any changes you make to the data-set, calculated fields, parameters, aliases, or definitions, to be saved and shared with others. It also will increase performance by the use of the server’s sources to run queries on extracts without having to first switch them in your nearby gadget.

Q52). What is Tableau Data Engine?

Ans:-  Tableau Data Engine is an analytical database designed to achieve instant query response. It provides predictive performance and integrates seamlessly into existing data infrastructures. Tableau Data Engine is not limited to load entire data sets into memory.

Q53). What is the maximum number of tables that we can join in Tableau?

Ans:-  The maximum number of tables that can be joined in Tableau is 32

Q54). What do you understand by Dimensions and Facts?

Ans:- Dimensions are those fields which contain data that cannot be aggregated, such as descriptive text columns. Facts are those fields that can be measured, aggregated, or used for mathematical operations i.e. numerical values.

Q55). Explain the difference between heat map and tree map?

Ans:- Heat map is a representation of data in the form of a map or diagram in which data values are represented as colored blobs of various sizes. Heat maps provide an immediate visual summary of information and allow the viewer to understand complex data sets easily.

Tree maps provide a hierarchical view of your data. In tableau tree, maps display data in nested rectangles that can legibly display thousands of items on the screen simultaneously.

Read: Tableau Data Connection - How to do it right?

Q56). What is the difference between twb and twbx file extensions in Tableau?

Ans:- A .twb file contains Tableau's instructions for interacting with the data sources. It is an xml document that describes the visualizations that Tableau generates. A live connection to the data source is required when working with .twb files. A .twbx file is a Tableau Packaged Workbook containing the original .twb file and data source(s) in one package. When using a .twbx file analysis can be performed without network/internet connections to your data.

Q57). What is a blended axis?

Ans:- Measures can share a single axis so that all the marks are shown in a single pane, this case is called a blended axis. It allows you to compare two or more measure values against the same axis. To make a blended axis drag a new measure onto already existing axis.

Q58). Do you think that you can get values from two different sources as one single input into a parameter in Tableau?

Ans:- No, this feature or process is currently not supported in the tableau.

Q59). In how many ways can we use parameters in Tableau?

Ans:- Parameters can be used with filters, calculated fields, actions, measure-swaps, changing views and auto updates.

Q60) . What is the use of new Custom SQL Query in tableau?

Ans:- Custom SQL Queries can be used to pull data in a structured manner as needed. Instead of having to import entire tables we can use SQL queries to obtain only required columns/rows, increasing performance.

Q61). How do you embed views into webpages?

Ans:- You could embed interactive Tableau perspectives and dashboards into internet pages, blogs, wiki pages, web programs, and intranet portals. Embedded perspectives update as the underlying statistics adjustments, or as their workbooks are updated on Tableau Server. Embedded views comply with the identical licensing and permission restrictions used on Tableau Server. this is, to peer a Tableau view that’s embedded in an internet page, the character accessing the view must additionally have an account on Tableau Server.

rather, if your business enterprise uses a core-primarily based license on Tableau Server, a visitor account is available. This permits human beings for your enterprise to view and have interaction with Tableau views embedded in internet pages while not having to sign up to the server. touch your server or website administrator to find out if the guest user is enabled for the web page you submit to.

you may do the subsequent to embed views and adjust their default appearance:

Get the embed code provided with a view: the percentage button on the top of each view includes embed code that you could copy and paste into your web site. (the share button doesn’t appear in embedded views in case you alternate the showShareOptions parameter to fake inside the code.)

customise the embed code: you can customise the embed code using parameters that manipulate the toolbar, tabs, and more. For greater statistics, see Parameters for Embed Code.

Use the Tableau JavaScript API: net developers can use Tableau JavaScript objects in internet packages. To get get admission to to the API, documentation, code examples, and the Tableau developer community, see the Tableau Developer Portal.

Q62). What is the maximum no. of rows Tableau can utilize at one time?

Ans:-  The most variety of rows or columns is indefinite because even though Tableau consists of petabytes of statistics, it intelligently uses simplest those rows and columns which you want to extract for your motive.

Q63). Mention what is the difference between published data sources and embedded data sources in Tableau?

Ans: Following are the difference between published data sources and embedded data sources in Tableau:

  1. In published data source it carries connection records that is independent of any workbook and can be used by more than one workbooks.
  2. In Embedded data sources It comprises connection records and is associated with a workbook.

Q64). What is the DRIVE Program Methodology?

Ans: Tableau force is a technique for scaling out self-service analytics. Drive is based totally on pleasant practices from a success enterprise deployments. The methodology relies on iterative, agile methods which might be faster and extra powerful than traditional lengthy-cycle deployment.

Q65). How to use groups in a calculated field?

Ans:-  By using including the same calculation to ‘institution by way of’ clause in sq. question or developing a Calculated subject within the facts Window and the use of that subject each time you need to group the fields.

  1. Using groups in a calculation. You can not reference advert-hoc corporations in a calculation.
  2. blend records the usage of groups created in the secondary records source: best-calculated businesses can be used in statistics mixing if the institution became created in the secondary information supply.
  3. Use a set in another workbook. you could without problems reflect a set in any other workbook by means of copy and pasting a calculation.

Q66). What is the difference between joining and blending in Tableau?

Ans:- Joining  a member is a method for combining the related data on not unusual fields from an equal source. The end result of mixing information the usage of a be part of is a virtual desk this is normally extended horizontally through adding columns of facts.

Scenario-based Tableau Interview Questions

Q67) . Is Tableau software good for strategic acquisition?

Ans:- For sure. It gives you facts perception to the quantity that other tools can’t. furthermore, it also helps you to plan and point the anomalies and improvise your technique for betterment of your organization.

Q68). Can Tableau be installed on MacOS?

Ans:- Yes, Tableau desktop can be hooked up on each on Mac and home windows operating device.

Conclusion

Did our list of complied interview questions for Tableau helped you? You will also find many questions on the internet if you carry out a search like “interview questions Tableau” or “interview questions on Tableau”. However, this blog contained all the necessary interview questions on Tableau that will definitely help you land a job of your choice if you prepare well. 

Sign up for our specially designed Tableau course to improve your skills even more!

FaceBook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Email

    Janbask Training

    A dynamic, highly professional, and a global online training course provider committed to propelling the next generation of technology learners with a whole new way of training experience.


Comments

  • C

    Caden Thomas

    Hi, it was a very informative blog on the Tableau Interview Questions. The insight into these questions helped me get a perfect job in the industry.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Ans: Glad to know that this blog helped you in a very useful manner. For further information you can connect with us at https://www.janbasktraining.com/contact-us

  • M

    Maximiliano Jackson

    This type of tableau-based interview question blog can help many learners get a better job opportunities in this technical field.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Hi, thank you for your interest and comment. For more such insights, connect with us at https://www.janbasktraining.com/contact-us

  • H

    Holden White

    Very well-explained and easy to comprehend answers. Helped me a lot in my interview.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Ans: Hey, thanks for your valuable comment. For further information, do reach out to us at https://www.janbasktraining.com/contact-us

  • P

    Paxton Harris

    Very well-framed blog! The interview questions on Tableau were nicely written and to the point.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Hi! Thanks for your valubale comment & experience. Keep visiting JanBask blogs for more such insights.

  • N

    Nash Martin

    It is a very well-written technical blog. A person who is appearing for such an interview must give this blog a read!

     Reply
    • JanbaskTraining

      Hey! Thank you so much for your experience & query. For desirable assistance, reach out us at https://www.janbasktraining.com/contact-us

  • B

    Bradley Thompso

    It is indeed a very nice technical blog on Tableau interview questions that can help people prepare well for the job interview.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Hi! Thank you so much for sharing valuable comment with us. Keep visiting JanBask for more such contents.

  • B

    Bryan Garcia

    One of the finest blogs on this topic. I would recommend everyone to read and share this blog with others.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Hey! Thank you so much for sharing your experience. For further assistance you can connect with us at https://www.janbasktraining.com/contact-us

  • S

    Simon Martinez

    It is an ideal blog for freshers who are on the verge of beginning their career and get rejected in the interview due to some reasons.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Thanks for your comment and interest. For more such insights, keep visiting for more such blogs.

  • P

    Phoenix Robinson

    How can I enter into a Tableau career, what educational background is required and what kind of training is needed?

     Reply
    • JanbaskTraining

      Hi, thanks for sharing such a view on the blog. Keep coming back for more such insights, we would be happy to help you.

  • L

    Lane Clark

    Have been searching for such a blog since a long time. I would recommend this blog to everyone who is preparing for a tableau interview.

     Reply
    • JanbaskTraining

      Glad to know that this blog helped you in a very positive way. You can read similar blogs on JanBask blogs.

Trending Courses

AWS

  • AWS & Fundamentals of Linux
  • Amazon Simple Storage Service
  • Elastic Compute Cloud
  • Databases Overview & Amazon Route 53

Upcoming Class

-1 day 12 Aug 2022

DevOps

  • Intro to DevOps
  • GIT and Maven
  • Jenkins & Ansible
  • Docker and Cloud Computing

Upcoming Class

-1 day 12 Aug 2022

Data Science

  • Data Science Introduction
  • Hadoop and Spark Overview
  • Python & Intro to R Programming
  • Machine Learning

Upcoming Class

6 days 19 Aug 2022

Hadoop

  • Architecture, HDFS & MapReduce
  • Unix Shell & Apache Pig Installation
  • HIVE Installation & User-Defined Functions
  • SQOOP & Hbase Installation

Upcoming Class

6 days 19 Aug 2022

Salesforce

  • Salesforce Configuration Introduction
  • Security & Automation Process
  • Sales & Service Cloud
  • Apex Programming, SOQL & SOSL

Upcoming Class

-1 day 12 Aug 2022

QA

  • Introduction and Software Testing
  • Software Test Life Cycle
  • Automation Testing and API Testing
  • Selenium framework development using Testing

Upcoming Class

-1 day 12 Aug 2022

Business Analyst

  • BA & Stakeholders Overview
  • BPMN, Requirement Elicitation
  • BA Tools & Design Documents
  • Enterprise Analysis, Agile & Scrum

Upcoming Class

6 days 19 Aug 2022

MS SQL Server

  • Introduction & Database Query
  • Programming, Indexes & System Functions
  • SSIS Package Development Procedures
  • SSRS Report Design

Upcoming Class

-1 day 12 Aug 2022

Python

  • Features of Python
  • Python Editors and IDEs
  • Data types and Variables
  • Python File Operation

Upcoming Class

0 day 13 Aug 2022

Artificial Intelligence

  • Components of AI
  • Categories of Machine Learning
  • Recurrent Neural Networks
  • Recurrent Neural Networks

Upcoming Class

14 days 27 Aug 2022

Machine Learning

  • Introduction to Machine Learning & Python
  • Machine Learning: Supervised Learning
  • Machine Learning: Unsupervised Learning

Upcoming Class

27 days 09 Sep 2022

Tableau

  • Introduction to Tableau Desktop
  • Data Transformation Methods
  • Configuring tableau server
  • Integration with R & Hadoop

Upcoming Class

-1 day 12 Aug 2022

Search Posts

Reset

Trending Posts

Receive Latest Materials and Offers on Tableau Course

Interviews